Ordförande har ordet

Hej alla medlemmar i Attention LINDESBERG med grannkommuner.

Sommaren är i antågande och vi ser emot en solig sommar så att vi kan hämta nya krafter inför hösten. Vintern och våren har varit aktiv, vi har hunnit med ett årsmöte där Jonas Karlsson berättade sin historia hur det var för honom att växa upp med Autism spektrums tillstånd, han bjöd oss även på sång. Det var väldigt gripande.

Onsdags träffar har vi oxå hunnit med, med olika teman där vi har fått diskutera vad vi som förening bör uppmärksamma.

Unga vuxna gruppen har haft lite aktiviteter för sig dom var bland annat till Ramsberg och dansade vilket var uppskattat av dom som var med.

Tisdags caféerna fortsätter på tisdagar mellan klockan 17.00-19.00, det finns plats för fler om man vill komma och prata bort en stund.

Anhörig träffarna med FPS kommer vi att ha en gång i månaden där vi pratar om sånt vi tycker är aktuellt för oss.

Jag vill nämna att Lindesbergs kommun har anställt en anhörig strateg som kommer att finnas som stöd, hon heter Asta Walling och finns på telefon 0581-81083. Det finns även anhörigstödjare man kan få hjälp av om man vill vara med på någon aktivitet men har svårt att åka iväg.

Om några veckor kommer några av oss att åka till Finnåker utanför Fellingsbro för att delta på helg läger tillsammans med Örebro lokalförening vi hoppas på soligt väder. Rapport kommer att läggas ut på hemsidan.

Höstprogrammet har vi försökt snickra ihop så att det ska bli så intressant för så många som möjligt. Jag hoppas det finns något som passar. Vi har försökt sprida aktiviteterna i kommunerna i norr. Då det var några som var på logdans i våras så väcktes tanken att det kanske är trevligt att lära sig mer, hör av er i så fall så kan man se om det finns någon kurs som kan passa.

Vi kommer att ha höst uppstart den 14 augusti, med att åka veterantåg mellan Nora och Järle där vi kommer att ha trevlig och fika tillsammans.

Hösten kommer i övrigt att se ut med olika evenemang så som Lindemarken med info bord. Kom gärna och prata bort en stund och säg vad du vill att vi ska göra. Jag vill passa på att informera om psykiatriska veckan i norra länet då vi samarbetar med kommunerna och Region Örebro med aktiviteter vecka 46 då det kommer att vara intressanta föreläsningar i kommunerna i norr. Gå ut på hemsidan och läs var vi kommer att vara dom olika dagarna.

Även vi har Facebook grupp som man gärna får besöka Attention Lindesberg med grannkommuner. Vi kommer att försöka blir aktivare på sidan men jag hoppas att vi kan bygga upp den tillsammans.

Café träffarna på tisdagar kommer att köra igång den 2 augusti, hoppas att vi träffas där vid något tillfälle.

Jag får önska er alla en trevlig sommar och lika trevlig höst.

Tuula Pettersson

070-353 40 94.

E-post humlandumlan@live.com