Psykiatriveckan 13-16 november

posted in: Aktiviteter 0

Livsmod – Livsglädje – Livskraft

Psykiatriveckan 2017 i norra Örebro län 13-16 november

Välkommen till en vecka med fokus på psykisk hälsa!

 

Måndag 13 november, Lindesbergs församlingshem

13.00 Information från Lindesbergs vårdcentral

13.30 Att prestera och samtidigt må bra. Föreläsning med entreprenör Emanuel Nilsson. ”Om prestationer, stress och utbrändhet utifrån min egen erfarenhet av utbrändhet som ung entreprenör. Fokus ligger på hur vi kan prestera och samtidigt må bra”.

15.00-15.30 Fikapaus

15.30 Rebecca Hurtig, ambassadör för Hjärnkoll. ”Jag hade en enda dröm under nästan 10 års tid. Den handlade om att överleva och leva ett liv utan ätstörningar och självskadebeteende. En föreläsning om ätstörningar, våldtäkt och självskadebeteende.

 

Tisdag 14 november, Ljusnarsbergs församlingshem

13.00 ”Alldeles underbart autistisk” En föreläsning i ord och ton om en omtumlande resa med ”Annorlunda Airlines”. Berättande och sång: Annika Gelin, skribent, sångerska och attitydambassadör för (H)järnkoll. Musik: Magnus Andersson, kapellmästare i Magnus Anderssons orkester.

14.30-15.00 Fikapaus

15.00 Teater ” Toppar och dalar” framförs av elever från Hällefors folkhögskola

16.00 Information om Mottagningsteamet som riktar sig till på personer mellan 16-64 år som bor i Hällefors, Lindesbergs, Ljusnarsbergs eller Nora kommun och som behöver stöd från flera myndigheter för att kunna ta nästa bästa steg på väg mot egen försörjning. Ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna och Region Örebro län.

 

Onsdag 15 november, Nora församlingshem

13.00 Teater ”Toppar och dalar” framförs av elever från Hällefors folkhögskola

14.00 Information om mottagningsteamet som riktar sig till personer mellan 16-64 år som bor i Hällefors, Lindesbergs, Ljusnarsbergs eller Nora kommun och som behöver stöd från flera myndigheter för att kunna ta nästa bästa steg på väg mot egen försörjning. Ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna och Region Örebro län.

14.30-15.00 Fikapaus

15.00 Föreläsning med Mia-Fridh Hagström, ambassadör för Hjärnkoll. Om bemötande och utredning av diagnos samt mobbning och svår ångest. Mia bryter av föreläsningen med sång och musik.

 

Torsdag 16 november Hällefors Folkets hus

10.00 Teater ”Toppar och dalar” framförs av elever från Hällefors folkhögskola

11.30 Allmänpsykiatrins mobila team informerar om sin verksamhet

12.00-13.00 Uppehåll för lunch

13.00 ”Alldeles underbart autistisk” En föreläsning i ord och ton om en omtumlande resa med ”Annorlunda Airlines”. Berättande och sång: Annika Gelin, skribent, sångerska och attitydambassadör för (H)järnkoll. Musik: Magnus Andersson, kapellmästare i Magnus Anderssons orkester.

14.30-15.00 Fikapaus

15.00 Föreläsning med Anders Olsson, paraolympiker. För Anders Olsson, förlamad från midjan och nedåt, finns det ett enkelt svar: det finns ingen gräns. Idrotten och träningen räddade hans liv. En föreläsning om kämparglöd och livsvilja trots stora svårigheter.

 

Om psykiatriveckan:

Välkommen att ta del av ett antal föreläsningar med tema Livsmod – Livsglädje – Livskraft. Psykiatriveckan är ett årligt återkommande nationellt event. I norra länsdelen är vi glada att kunna arrangera denna vecka. Under veckan bjuder medverkande aktörer på inspirerande föreläsningar och föredrag om vilka viktiga faktorer som behövs för att upprätthålla en god psykisk hälsa. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Ingen avgift eller anmälan.

Vid frågor om arrangemanget går det bra att mejla till: psykiatriveckan@sofint.se eller få mer information på www.finsamorebrolan.se eller via respektive kommuns webbsida. Alla samverkande organisationer och ytterligare aktörer finns på plats med informationsbord.

Välkommen till en intressant och givande vecka! Psykiatriveckan arrangeras av NSPH, Nationell samling Psykisk Hälsa i samarbete med: Arbetsförmedlingen, Attention, Försäkringskassan, Hjärnkoll, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarsbergs kommun, Nora kommun, Region Örebro län samt Samordningsförbundet SOFINT.