Medlemsbrev sommaren 2018

Medlemsbrev sommaren 2018 från ordförande

Sommaren är kort det mesta regnar bort, Tomas Ledins ord stämmer inte riktigt i år, då vi har haft sol och värme så att det räcker och blir över, hoppas att alla har kunnat njuta av värmen och vi har firat midsommar och många av oss ser framemot en härlig ledighet om vi inte redan är lediga.

Under vintern och våren har vi haft en del aktiviteter i föreningen och föreläsningarna har varit intressanta, vi har tittat på film om Temple Grandin där hon vände sin autism till en styrka. Årsmötet genomförde vi i slutet av mars och där var det en intressant föreläsning av Patrik Holmström som berätta om att leva med bipolär sjukdom. Familj aktiviter har vi haft med det årliga badet på Energikällan i Lindesberg. Vi har även diskuterat det svåra ämnet om efterlevande stöd om någon i närheten har tagit sitt liv.

Under våren har vi fortsatt med vår lilla familj grupp i Frövi, det finns plats för fler, vi har pratat och tittat på filmer och gett varandra råd, till vår hjälp har vi haft kommunens anhörigstödjare som har passat barnen. Om det finns intresse kan vi köra igång även i Lindesberg.

Våra tisdags caféer fortsätter och har varit ett trevligt avbrott i vardagen och nya kontakter har knutits. Och vi känner att det är en viktig samlingspunkt för många. Titta gärna ner och ta en kopp kaffe och prata bort en stund. Adressen är Norrtullsgatan 9. Caféet kommer att ha ändrade öppet tider då vi har märkt att antalet besök har minskat, vi kommer att ha öppet varannan vecka (ojämna veckor) med start vecka 33 och då mellan 17.00-20.00

Vår avslutning hade vi som vanligt vid Lustholmarna i Rockhammar där vi spelad kubb och åt korv.

Den sista aktiviteten är familj lägret på Finnåkerskursgård och vi kommer att vara runt 20 personer, jag ska se om och lär mig att sätta ut bilder på hemsidan eller på Face book, så håll utsikt så kanske ni blir sugna att vara med nästa år.

Men som alla vet så blir det höst och vinter så småningom och alla aktiviteter kommer igång. Vi har gjort ett program för hösten som vi tycker är spännande. Hoppas att det finns något som passar.

Vi börjar med att åka till Lindesbergs brandstation för att lär oss lite hur man ska göra om det börjar brinna, vilket jag tror kommer att bli väldigt spännande. Sen har vi öppna föreläsningar där vi bjuder in även allmänheten och det kommer att vara som vanligt sista onsdagen i månaden på olika ställen. Kolla hemsidan. Jul pysslet kommer att vara som vanligt sista veckan före jul.

Är det något ni skulle vilja att vi tar upp på våra träffar får ni gärna höra av er med tips, så får vi se om vi kan få till det.

Med detta vill jag önska alla en riktigt fortsatt skön sommar, så ses vi kanske i höst.

Tuula Pettersson

Ordförande
Attention Lindesberg med grannkommuner
Telefon: 070-352 40 94
humlandumlan@live.com