Höstens program, 2020, i Attention

OBS! Nedanstående är endast det som Attention Lindesberg (med Kopparberg, Nora och Hällefors) är med och arrangerar, hösten 2020. Det finns mera intressant samt sista minuten uppdateringar, som händer i regionen, i vår KALENDER

Förutom pågående föräldraträffar, i Frövi och Kopparberg, så är följande planerat i höst.

VÅRA TRÄFFAR ÄR ÖPPNA FÖR ALLA, ÄVEN FÖR DE SOM INTE ÄR MEDLEMMAR!

Onsdag 25 November 18.30–20.30:
http://attention-lindesberg.se/wp-content/uploads/2020/09/Attention_2020_11_25.pdf
Zoom-möte för att få in förslag, vad vi kan göra för att invånare (även barn), i Ljusnarsberg kommun,skall få bästa hjälpen att lyckas i livet! Ordet är fritt! Vi efterlyser alla förslag till åtgärder och idéer till projekt, som t.ex. kan finansieras med bidrag från Arvsfonden…. (till t.ex. idrottsföreningar…..) Alla är välkomna med förslag, även från andra kommuner. Man kan koppla upp sig, var som helst ifrån, med Zoom! (begränsat till 100 uppkopplingar?) Anmälan: Adina 0731533653, adina.langseth@gmail.com eller på https://attention-lindesberg.se/kontakta-oss/

Ingen mer månads-träff är inplanerat, än så länge, i höst.

————————————————————————–

————————————————————————–

————————————————————————–

Hur använder du Zoom:

Du som har anmält dig till någon av våra Zoom-träffar får uppgifterna (t.ex. en länk) som behövs för att logga in, från oss, via SMS och/eller i ett e-mail.

OBS! Zoom-möten drar mycket batteri. Se till att ha fulladdat innan mötet börjar! (eller koppla in en strömkälla, före mötet startar)

Dator

Om du inte har Zoom installerat och trycker på den länk, som du har fått från oss, kommer du direkt till nerladdningen av Zoom-klienten som är gratis. I så fall väljer du var du vill spara filen och installerar programmet.

När installationen är klar, fyller du i ditt namn i rutan som kommer upp och trycker på ”Join Meeting”.

Om du redan har Zoom installerat trycker du på ”Öppna Zoom Meetings” i rutan som dyker upp. Sedan fyller du i ditt namn i rutan som kommer upp och trycker på ”Join Meeting”.

Vill du starta utan video och ljud till att börja med, kan du kryssa i rutorna ”Don’t Connect To Audio” och ”Turn Off My Video” innan du trycker på ”Join Meeting”.

Android/iPad/iPhone

Om du inte har Zoom installerat och trycker på den länk, som du har fått från oss, väljer du ”Download from Google Play” (för Android) på sidan som dyker upp. När du har installerat och startat Zoom väljer du ”Join a Meeting”.

Det fungerar inte alltid att trycka på länken för iPad/iPhone. Då installerar du appen från Apple Store och startar sedan Zoom. Tryck sedan på ”Join a Meeting”. Efter att ha tryckt på ”Join a Meeting”, fyller du i ”Meeting ID”, som du har fått från oss, och ditt namn (så att vi kan se vem du är) och trycker på ”Join Meeting”.

Vill du starta utan video och ljud till att börja med, kan du kryssa i rutorna ”Don’t Connect To Audio” och ”Turn Off My Video”.

Sen trycker du på ”Join Meeting” och i nästa steg fyller du i ”Meeting Passcode”, som du har fått från oss.

Om det är första gången du använder Zoom, behöver du också acceptera villkoren för Zoom och ge programmet tillåtelse att använde din mikrofon och kamera. Det gör du genom att trycka på ”I Agree” i rutan som dyker upp och sedan ”Got it”, samt ”Tillåt”.

Sen kan du välja ”Join with Video” eller ”Join without Video” igen. Valet är ditt! Nu är du inloggad, om sändningen har börjat.

När du är inloggad

När du är inloggad, kan du behöva sätta på din kamera och mikrofon, om du valde att stänga av den vid start. I mobila enheter görs det genom att trycka på ditt namn längst ner till vänster.

Då poppar en meny upp och längst till vänster i menyn finns ”Join Audio”. Om du trycker på den och väljer ”Call over Internet”, kommer vi att höra varandra. Om du vill att vi ska se dig, trycker du på ”Start Video”, precis intill i menyn.

Du kan när som helst stoppa eller starta video genom att trycka på ”Stop Video” eller ”Start Video” och du kan starta och stoppa din mikrofon genom att trycka på ”Mute” eller ”Unmute”.

Zoom-möten kan bli inspelade, med både bild och ljud. (vill du vara säker på att inte bli inspelad så stäng av både din mikrofon och din kamera, i Zoom. Du kan skriftligen sända till oss vad du vill ha framfört, på mötet, helst i förväg)

Det finns en funktion för att ”räcka upp handen”, i Zoom, om du vill begära ordet.

Säg till om du vill testa, i förväg, mot vår server!

Zoom-klienten

Om du skulle behöva ladda ner klienten manuellt, finner du länkarna här nedan.

Dator: ”Zoom Client for Meetings” https://zoom.us/download#client_4meeting

Android: ”Zoom Cloud Meetings” https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=sv

iPad/iPhone: ”Zoom Cloud Meetings” https://apps.apple.com/se/app/zoom-cloud-meetings/id546505307